Search This Blog

Thursday, September 29, 2022

Microsoft Dynamics CRM Interview Questions are Provided for Both Freshers and Experienced from the Real-Time Experts.


1. what’s Meant By Managed Properties?
Answer:

We can’t customize Managed resolution parts. By using, Managed properties of Managed resolutions users will customize these Managed solution parts. (Dynamics CRM Interview Questions)

2. What area unit the various kinds of Solutions In Dynamics CRM?
Answer:

There are unit 2 varieties Dynamics CRM solutions:
Managed.
Unmanaged.
We have ‘Default Solution’ conjointly in CRM with all parts of the instance

3. will we tend to Export Default resolution As a “Managed Solution”?
Answer: 
No. we tend to cannot export Default resolution as Managed resolution.

4. what’s Managed Solution?
Answer: 
Managed solutions could be a quite completed package that we can distribute to others to put in in their CRM organizations.

5. what’s AN Unmanaged Solution?
Answer: Unmanaged solutions could be a cluster of unmanaged customizations. Any unmanaged custom-built resolution element is related to any variety of unmanaged solutions.
We can export AN unmanaged resolution as a Managed resolution. we tend to can’t roll back the customizations once foreign into the CRM instance.

6. will we tend to Update The parts In Managed Solution?
Answer:
No, we tend to can’t update the parts in Managed resolution

7. however will we all know The Owner Of Managed Solution?
Answer:
Each Managed resolution is connected with Publisher. The publisher indicates the owner of the Managed resolution WHO developed it.

8. what’s The Distinction Between takeaway And Delete Buttons On the Solution?
Answer:
The remove button releases the parts from the answer whereas the Delete button removes the element from the CRM system. (The Best Online Training Institute)

9. What area unit All The Steps to form A Solution?
Answer:
Navigate to Settings – Solutions
Click on New
Fill in the desired fields like Name, version. choose the Publisher record (Create if not existed)

10. what’s the distinction between Dialogs and workflow?
Answer: Dialogs see synchronous processes that need user input, a wizard-like AN interface. Whereas advancement refers to the Asynchronous method which needs no user input and it’s a background method.

11. what’s a Plug-in?
Answer: A plug-in could be a custom business logic that functions for integration of Microsoft Dynamics CRM 2011 with Microsoft Dynamics CRM Online. This integration is to reinforce or modify the quality behavior of the platform.

12. what’s workflow?
Answer: The workflow involves the automation of business processes from one party to a different whose actions area unit following a group of rules. (Microsoft Dynamics CRM Training Online)

13. what’s the distinction between plug-in and advancement with relevant security restrictions?
Answer: The user needs a system admin or system customizer security role and membership within the development administrator cluster, to register a plug-in with the platform. Whereas, the user will use the net application for advancement.

14. once can you employ workflow?
Answer: 
The answer would seemingly be: it depends on the characteristics of the task that’s into consideration. and therefore the same issue applies to plug-in.

15. what’s the E-mail router in Microsoft Dynamics CRM?
Answer: E-mail router in MS CRM forms the code element that creates AN interface between the Organization’s electronic messaging system and therefore the Microsoft Dynamics CRM preparation. (Company)

16. ought my Active Directory Domain have Microsoft Exchange Server put in in it?
Answer: No, it’s not necessary. One will use in-house or external SMTP and POP3 services.

17. however are you able to change or disable the shape assistant? and the way to take care that the shape assistant is expanded or not?
Answer: One will use the subsequent pathway to confirm this: Navigate to Customization >> Open the Entity >> Open kinds and Views >> Open kind >> choose Form Properties >> Open show Tab >> Check/Uncheck the “Enable the shape Assistant” and “Expanded by Default”.

18. What Tables Get Affected once a brand new User is made In Ms. Crm?
Answer: When CRM creates a brand new user, it writes information to a few totally different tables: [MSCRM_CONFIG].[dbo].[SystemUserAuthentication] [MSCRM_CONFIG].[dbo].[SystemUserOrganizations] [XX_MSCRM].[dbo].[SystemUserBase] The steps for making the user in CRM are as follows: the primary table is inhabited as before long as you press ‘Save’. Amongst alternative information, the users GUID in Active Directory is additional to the table. (MS Dynamics AX Training)

19. On Creation Of Entity what percentage Tables are going to be Created At Back End?
Answer:
Entityname+Base , EntityName+ExtensionBase
For example: if you created AN entity bank then the following tables are going to be created at CRM information new_bankbase, new_bankentensionbase

20. will we tend to Hide Tab In Ms. Dynamic Crm kind victimization Javascript? How?
Answer: Yes we can hide selected section victimization in the subsequent line of code.
Xrm.Page.ui.tabs.get(“tab_name”).sections.get(“section_name”).setVisible(false);

21. I’m employing a Singleton Pattern and located That 2 Objects area unit Created, however, Is It Possible?
Answer: If you’ve got multiple employee methods organized then not all of the requests area unit handled by an equivalent process and therefore not an equivalent singleton. thus if multiple singleton area unit handling requests then clearly multiple objects are going to be created.

22. the way to Enable/Disable the shape Assistant? the way to confirm the shape Assistant Is Expanded/Collapsed On A Form?
Answer: Navigate to Customization >> Open the Entity >> Open kinds and Views >> Open kind >> choose Form Properties >> Open show Tab >> Check/Uncheck the “Enable the shape Assistant” and “Expanded by Default”.

23. Suppose If I even have twenty User Licenses and that I Have Created twenty Users. what’s going to Happen If I produce a twenty-first User?
Answer:
The twenty-first User can get created in MS CRM however that user is in a disabled state.

24. will we tend to Modify The Name Of the foundation Business Unit?
Answer:
No; we are going to need to re-install MS CRM.

25. the way to be a part of 2 Tables victimization question Expression?
Answer:
Using joined entities. you ought to perpetually attempt to minimize the amount of SWS calls that we tend to create within the info. typically throughout code review, it’s explored that the amount of Microsoft CRM web-service may are reduced by creating use of the Linked-entity idea. therefore {we should|we should perpetually|we must always} rummage around for the chance to attenuate the trouble. (Dynamics CRM Interview Questions)

26. the way to produce A Custom Entity Record victimization SDK?
Answer:
Using Dynamic Entity.

27. what’s Plug-in?
Answer:
A plug-in may be a custom business logic that functions for desegregation Microsoft dynamics CRM 2011 with Microsoft Dynamics CRM Online. This desegregation is to reinforce or modify the quality behavior of the platform.

28. what’s The Distinction Between Dialogs And Workflow?
Answer: Dialogs refer to synchronous processes which need user input, a wizard-like interface. wherever as advancement refers to Asynchronous method which needs no user input associate degreed it’s a background method

29. what’s meant by the data services of MSCRM?
Answer: The data of MSCRM holds the data concerning the attribute and therefore the entity. as an example, platform name, data type of attribute, size of the attribute, show name, etc

30. what’s Discovery Services?
Answer: The discovery services perform for determinant the right organization and uniform resource locator. MSCRM has several servers, every of those may be dedicated to multiple organizations.

31. the way to produce a Custom Entity record victimization SDK?
Answer:

Using Dynamic Entity.

32. the way to be a part of 2 table victimization question Expression?
Answer: Using joined entity. you ought to perpetually attempt to minimize the amount of SWS calls that we tend to create within the info. typically throughout code review, it’s explored that the amount of Microsoft CRM web-service may are reduced by creating use of the Linked-entity idea. therefore {we should|we should perpetually|we must always} rummage around for the chance to attenuate the trouble.

33. will we tend to modify the name of Root Business Unit?
Answer:

No. we are going to need to re-install MSCRM.

34. Suppose if I even have twenty user license and that I have created 20users. what’s going to happen if I produce the twenty-first User?
Answer:

The twenty-first User can get created in MSCRM however that user is in a disabled state.

35. the way to enable/disable the shape assistant? the way to make certain the shape assistant is expanded/collapsed on a form?
Answer: Navigate to Customization >> Open the Entity >> Open types and Views >> Open type >> choose Form Properties >> Open show Tab >> Check/Uncheck the “Enable the shape Assistant” and “Expanded by Default”.

36. Tell Maine concerning your last CRM project?
Answer:

They should observe (otherwise, ask) the following:

Size
Complexity
Customizations
Integration
Any difficulties old / overcome
What skills were used

37. What development tools do one use for CRM development?
Answer:

Most can say CRM Developer toolkit, XrmToolkit, Ribbon worktable, Plugin Registration.

38. what’s Workflow?
Answer:
the workflow involves the automation of business processes from one party to a different whose actions area unit in accordance to a collection of rules.

39. what’s The Distinction Between Plug-in And advancement Concerning Security Restrictions?
Answer: The user needs an associate degree system admin or system customizer security role and membership within the development administrator cluster, to register a plug-in with the platform. Whereas, the user will use the online application for advancement.

40. what’s E-mail Router In Microsoft Dynamics CRM?
Answer:

E-mail router in MS CRM forms the code element that creates an associate degree interface between the Organization’s electronic messaging system and therefore the Microsoft dynamics CRM readying.

41. will My Active Directory Domain ought to Have Microsoft Exchange Server put in In It?
Answer: No, it’s not necessary. One will use in-house or external SMTP and POP3 services. (Dynamics CRM Interview Questions)

42. however are you able to modify Or Disable the shape Assistant? and the way To make certain That the shape Assistant Is enlarged Or Not?
Answer: One will use the subsequent pathway to confirm this– Navigate to Customization >> Open the Entity >> Open types and Views >> Open type >> choose Form Properties >> Open show Tab >> Check/Uncheck the “Enable the shape Assistant” and “Expanded by Default”.

43. what’s Meant By data Services Of Mscrm?
Answer: The data of MSCRM holds the data concerning the attribute and therefore the entity. as an example, platform name, data type of attribute, size of the attribute, show name, etc
Course info
Enroll in Microsoft Dynamics CRM coaching cause you to skilled in CRM ideas
Instructor-led Sessions Real-life Case StudiesAssignments

44. What area unit Discovery Services?
Answer: The discovery services perform for determinant the right organization and uniform resource locator.MSCRM has several servers, every of that it, may be dedicated to multiple Organizations.

45. Business Rules, javascript technique that One Trigger The First?
Answer: javascript technique is a consumer-facet program and synchronous and business rules are asynchronous processes thus javascript executes initial.

46. however, ought to I alter the Execution Order Between Synchronous workflow And Plugin?
Answer: We have tool synchronous event order in the chest by victimization we tend to are ready to update the Rank of workflow.

47. most variety Of Processes, Stages, And Steps In Business method Flows?
Answer: To ensure acceptable performance and also the usability of the program, there are some limitations you ought to remember after you attempt to use business method flows:
There are no quite ten activated business method flow processes per entity.
Each method will contain no quite thirty stages.
Multi-entity processes will contain no quite 5 entities.

48. that Security Roles permit You to ascertain Secured Fields?
Answer: System Administrator: The supervisor field security profile provides full access to all or any secured fields in Microsoft Dynamics CRM. By default, all users WHO have the supervisor security role have this profile.

49. what’s going to Happen If Multiple Profiles allotted To Users/team?
Answer: User/Team receives the smallest amount of restrictive permissions. (Dynamics CRM Interview Questions)

50. Do All Attribute information varieties Support limiting All Permissions With Field Level Security?
Answer: No, there are a couple of further rules that apply to sure attribute information varieties.
Boolean attributes are secured for produce and update operations however not for a browse.
Option set attributes are secured for produce, update, and skim once a default price is such-and-such.

51. however, will we all know What ar All Attributes are Secured In Crm With Field Level Security?
Answer: There are thousands of attributes from all entities which will be secured with field-level security. we will get those attributes in a pair of easy ways:
Install data browser for the bespoken CRMs and question the entity data for the subsequent properties CanBeSecuredForCreate, CanBeSecuredForRead and CanBeSecuredForUpdate. (Dynamics CRM Interview Questions)

Open EntityMetadata.xlsx file for uncustomized CRM and question the entity data for the subsequent properties CanBeSecuredForCreate, CanBeSecuredForRead and CanBeSecuredForUpdate.

52. however, Do Secure Fields Behave once Records are Shared?
Answer: A user with access to a secured field during a record will like better to share it with another user or team. The user will solely provide the access that they need on the record. as an example, to share the record and grant Update privileges, the user should have update privileges.
You can share a secured field on a specific record with browse and/or Update with a security principal (user or team). The user or team members with whom the record was shared currently have that style of secured field access solely on the shared secured fields on solely that individual record, though the user or team member to whom it absolutely was shared doesn’t have a field security profile that provides them access.

53. however, Do Secure Fields Behave For Retrieve And Retrievemultiple?
Answer: When a user calls the Retrieve/RetrieveMultiple messages, CRM evaluates if the user has access to every retrieved record and every secured field. CRM won’t show a mistake message if the retrieve column set contains secure fields instead null values ar came for secured fields.

54. however, Do Secured Fields Behave For produce Or Update?
Answer: If a user prepares AN object with secure fields to Create/Update a record then it’ll show an “Insufficient permission” error on creating/updating the record.

55. wherever will we tend to Get Organization And Discovery Service Urls In Crm Instance?
Answer:

Navigate to Settings –> Customizations –> Developer Resources. (Dynamics CRM Interview Questions)

56. what’s The goop Chars Limit For “multiline Textbox”?
Answer:

The Maximum Chars limit For “Multiline textbox” is 1048576

57. what’s The operation information sort And wherever it’ll Be Placed?
Answer:

It will be created on 1:N relationship mapping and can be placed at the “N” facet entity

58. What are the demand Levels we’ve to form a replacement Field For AN Entity?
Answer:

  • Optional
    Business suggested
  • Required
  • Course info
  • Learn Microsoft Dynamics CRM Certification Course from skilled Trainers

59. What are The Default Settings For Field Level Security And Auditing?
Answer:

Field level security: Disable
Auditing: modify

60. what’s the utmost Limit Of Records is Displayed In Crm Grid View?
Answer: The maximum limit of records is displayed in the CRM grid read is 250.

61. wherever will we alter the amount, Currency, And Time Formats?
Answer:

Click on the Settings Icon at the high right corner of the CRM instance
Select choices
Under format tab
Click on “Customize”
Here, the user will amendment the format of variety, Currency, Date, and Time

62. What are the various information varieties we’ve In CRM?
Answer:

  • A single line of text
  • Multiple lines of text
  • Currency
  • Date and Time
  • Whole variety
  • Decimal variety
  • Floating purpose variety
  • Option set
  • Two choices
  • Image
  • Lookup

63. wherever to try and do The User connected (personal) Settings?
Answer: 
Click on the settings icon at the prime right corner of the CRM instance
Select choices
Here, the user will update general settings like default module, #records per grid read, timezone, currency, email settings, format settings, synchronization settings, email templates, etc.

64. wherever to vary The #of Records Count Limit That Displaying In Entity Grid View?
Answer:

Click on the Settings Icon at the prime right corner of the CRM instance.
Select choices.
Under the final tab, choose the worth for Records per page (25, 50, 75, one hundred, and 250).

65. What area unit Permissions we will prohibit On Specific Field With Field Level Security?
Answer: Below area unit the safety permission that we will prohibit the users/teams on individual fields:
Read
Create
Update
Microsoft Dynamics AX Sample Resumes! transfer & Edit, Get detected by prime Employers!

66. What area unit The High Level Steps To change Field Level Security?
Answer: Enable field-level security for Associate in the Nursing attribute.
Create a field-level security profile.
Associate users or groups with the profile.
Add specific field permissions, like produce, Update or browse for a selected attribute to the profile.

67. what’s going to Happen If A Field Is Enabled For Field Level Security?
Answer: A field that’s enabled for field-level security is intercalary to any or all field-level security profiles in CRM.
It will mechanically be intercalary to any or all Field Level security roles with browse, produce and Update prepared to No. (Dynamics CRM Interview Questions)

68. What A Field Level Security Profile Contains In CRM?
Answer: Field-level security profile contains all the fields from all entities that area unit enabled for field-level security.

69. what’s the distinction between Dialogs and workflow?
Answer: 
Dialogs consult with synchronous processes that need user input, a wizard-like interface. Whereas workflow refers to the Associate in Nursing Asynchronous method that needs no user input and it’s a background method

70. what’s Plug-in?
Answer: A plug-in may be a custom business logic that functions for group action Microsoft Dynamics CRM 2011 with Microsoft Dynamics CRM Online. This group action is to reinforce or modify the quality behavior of the platform.

71. what’s workflow?
Answer: workflow involves the automation of business processes from one party to a different whose actions area unit following a group of rules.

72. what’s the distinction between the plug-in and workflow concerning security restrictions?
Answer: The user needs a system admin or system customizer security role and membership within the development administrator cluster, to register a plug-in with the platform. Whereas, the user will use the online application for workflow.

73. once can you employ workflow?
Answer: the solution would be, it depends on the characteristics of the task that’s into account. and also the same factor applies to plug-in.

74. what’s the Associate in Nursing E-mail router in Microsoft Dynamics CRM?
Answer: E-mail router in MS CRM forms the code part that creates an Associate in the Nursing interface between the Organization’s electronic messaging system and also the Microsoft Dynamics CRM preparation.

75. ought to my Active Directory Domain have Microsoft Exchange Server put in in it?
Answer: No, it’s not necessary. One will use in-house or external SMTP and POP3 services.

76. however are you able to alter or disable the shape assistant? and the way to make certain that the shape assistant is distended or not?
Answer: One will use the subsequent pathway to confirm this– Navigate to Customization >> Open the Entity >> Open types and Views >> Open type >> choose Form Properties >> Open show Tab >> Check/Uncheck the “Enable the shape Assistant” and “Expanded by Default”.

77. what’s meant by the data services of MSCRM?
Answer: The data of MSCRM holds info regarding the attribute and also the entity. for example, platform name, the information kind of attribute, size of the attribute, show name, etc. (Dynamics CRM Interview Questions)

78. what’s Discovery Services?
Answer: the invention services operate for deciding the right organization and address. MSCRM has several servers, every of that it, could be dedicated to multiple organizations.

79. a way to produce a Custom Entity record exploitation SDK?
Answer: employing a Dynamic Entity.

80.  a way to be a part of 2 tables exploitation question Expression?
Answer: exploitation joined entity. you ought to forever try and minimize the amount of SWS calls that we tend to build within the information. typically throughout code review, it’s explored that the amount of Microsoft CRM web-service may are reduced by creating use of the Linked-entity conception. thus {we should|we should forever|we must always} always seek the chance to attenuate the hassle.

81. will we tend to modify the name of the basis Business Unit?
Answer: No; we are going to get to re-install MSCRM.

82. Suppose if I even have twenty user licenses and that I have created 20users. what is going to happen if I produce twenty-first Users?
Answer: The twenty-first User can get created in MSCRM however that user is in an exceedingly disabled state.

83.  a way to enable/disable the shape assistant? a way to confirm the shape assistant is expanded/collapsed on a form?
Answer: Navigate to Customization >> Open the Entity >> Open types and Views >> Open type >> choose Form Properties >> Open show Tab >> Check/Uncheck the “Enable the shape Assistant” and “Expanded by Default”.

84.  what’s your CRM experience?
Answer: A outline of CRM expertise, your CRM career journey.

Mention – Roles and skill, consider the foremost relevant expertise for the role

85. Tell Maine regarding your last CRM project?
Answer:

Size
Complexity
Customizations
Integration
Mention- Mention completely different customizations, difficulties knowledgeable about, and the way you overcame them. Show what skills you used and can bring around the role.

86. What development tools do one use for CRM development?
Answer: Mention – CRM Developer toolkit, XrmToolkit, Ribbon workbench, Plugin Registration. Tools employed in CRM development that you utilize.

87. once does one use managed and unmanaged solutions?
Answer: Mention – Discuss your experiences with Solutions, however you used them. however, would you employ solutions?

88. What square measure the disadvantages of managed and unmanaged solutions?
Answer:  make a case for once to use managed solutions and once to use unmanaged solutions. Solutions square measure a key a part of cathartic the customization to the client if done badly will cause issues and waste time.

89 however does one started your CRM solutions?
Answer: Mention – Your experiences or ideas of however you’re thinking that solutions ought to be created. there’s no right or wrong manner

90. What square measure the potential issues with multiple developers functioning on a project?
Answer: Mention – however, you’ve got developed solutions with a team of developers and what issues will arise.

91. however, does one correct a plugin?
Answer: Mention – however you correct, e.g. Unit Test, console app, Remote Debugging, or plugin registration tool

92. however, does one correct Javascript?
Answer:  Mention – Pressing the F12 key and obtaining your breakpoints setup and hit. If you haven’t done this, try it out, it’s amazing.

93. have you ever integrated CRM with different systems, what was it, and did you’ve got any problems?
Answer:  Mention – Any expertise you’ve got, the issues you intimate, and the way you overcame them.

94. however, does one estimate CRM customizations?
Answer: 
 Mention – make a case for however you estimate customizations. e.g. ending the work into smaller chunks, taking into consideration risks and skill.

95.Tell the American state a few projects that went wrong, what were the explanations for the issues, however, did you cope?
Answer: Mention – the teachings learned and the way you avoid potential issues.

96. however does one check your code?
Answer: Mention – Unit testing data and skill if you’ve got it. Your method of testing code.

97. make a case for however pre-validate, pre, and post square measure totally different plugins?
Answer:  Mention – Plugin stages, images, and after you use every.

98. however square measure Asynchronous and synchronous plugins different?
Answer: Mention – Time. Synchronous plugins should run without delay, async plugins will be delayed.

99. what’s a typical reason behind plugin bugs?
Answer: Mention – the foremost common error is associate degree infinite loop caused by change fields, that triggers the plugin to run once more and once more

100. What things do you have to contemplate once selecting between CRM online or on Premise?
Answer: Mention – the large distinction is you can’t see or modify the CRM server and SQL server. CRM online limitations, like Sandbox plugins, workflow limit of two hundred, custom entities three hundred, storage may be a monthly fee.


Saturday, July 2, 2022

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate

 Variables

Sometimes you need a place to put things. To explain the idea of variables I often use the idea of drawers. You can put things in them and you can take things out, then you can put different things in them and take them out too.

In Power Automate we have these kind of drawers too. Like in many other programming languages, Power automate calls these drawers variables.

The general process is that you first Initialize a variable and then you can use that variable throughout your flow.

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate Microsoft Power Automate image

The initialize variable action asks you for a name of the variable and the type of variable and an initial value.

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate Microsoft Power Automate image 1

You could compare this a bit with buying some drawers and then putting drawer liner in to make the drawer suitable for whatever you want to use your drawer for. Different types of content may need different drawer liner.

Sponsored Ad – Innerspace Drawer and Shelf Liner – Non Adhesive Roll 60x500cm, Convex Dot Grip, Durable Strong and Waterpr...

This variable type in Power Automate is quite important, as it will restrict the use of your variable.

Once a variable has been initialized you can use the set variable to change the value of the variable.

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate Microsoft Power Automate image 3

Compose

The compose action is different. The compose action is like taking a photo. Once you took the shot it is there. You can look at it but you can’t change it!

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate Microsoft Power Automate Compose is like a photo

In flow you have the compose action that you can add to a flow and using dynamic content or expressions you can set this to anything you like

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate Microsoft Power Automate image 2

Then in any future action you can use this following expression

outputs('Compose')

Or you can use the dynamic content to select the value of your compose action.

Note that you don’t need to initialize the compose with a type, but also you cannot change the value of the compose once it has been set.

For some more advanced uses of the compose please have a look at the advanced Pieter’s method post that I wrote a while back.

Variables or Compose

First the obvious reasons for using Variables or Compose actions will depend on if you need to change the value of the data that you want to store in variable or compose.

But don’t straightaway jump onto variables just because a value changes. If for example you were to set a variable multiple times in a flow, could you consider using compose actions and just reference those compose actions instead? Quite often you might find that the option is there.

The other reason we have see so far is the type casting. Do we want that restriction of the types ( variables) or do we prefer the un-formatted data stores of compose

variables or compose

on of the disadvantages of compose actions is that when you use the compose actions you will see just a label with Outputs. As you get more compose actions it becomes quite quickly painful as you can’t see which compose action was referenced. Hovering over the label will give you the clue but that is still not very friendly.

The other negative of variables is that you end up with many initialize actions at the beginning of your flow, cluttering the flow.

Parse Json instead

Now, there is a 3rd option instead of variables or compose. The parse json action can work like compose actions and additionally it gives you the option to combine multiple compose actions.

The parse json action you could configure like this, where you supply all the values that you would put in separate compose actions

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate Microsoft Power Automate Parse Json with settings action

So like this you could use just one Parse JSON action to replace many compose actions. As as you run the flow you will find Setting1 and Date1 appear in the output.

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate Microsoft Power Automate Flow Run with Parse json

The additional benefit is now that as you reference the data you will see Setting1 as a label rather than outputs as we saw with the compose action.

Variables or Compose? Consider neither in Power Automate Microsoft Power Automate Settings used in edit mode

Performance

Then there is still an additional reasons to use a parse json or a compose above variables and that is performance. Variables will slow down your flows. When you have multiple branches running, either parallel branches or Apply to each actions with a concurrency higher than 1, then you will find that variables used within the branches will lock your branches.

Using Compose actions or Parse Json actions will avoid this slowing down of flows.